"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Могильов створить єдину базу на всі автомобілі для проходження ТО

Четвер, 17 лютого 2011, 18:39

Міністерство внутрішніх справ планує до кінця року створити єдину базу автомобілів для проходження техогляду.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час засідання Громадської ради при МВС, передає УНІАН.

"Думаю, до кінця цього року ми створимо єдину базу даних на усі автомобілі", - сказав він, пояснивши при цьому, що, окрім даних про власника, про транспортний засіб, до неї вноситимуть інформацію про виписку водіям штрафів і їх сплату.

За словами Могильов, після цього необхідно створити мережу станцій, що мають діагностичне устаткування, які без участі ДАІ проводитимуть техогляд.

Реклама:

Як зазначив міністр, пропонується під час ТО перевіряти гальмівну систему, рульове управління, паливну систему, світлові прилади, міру тонування скла.

"Відміняти техогляд, згідно з європейськими нормами, взагалі не можна. Він має бути відповідно до підписаної нами Міжнародної конвенції", - підкреслив Могильов.

Міністр сказав, що на спеціальних станціях, які водій матиме право сам вибирати при проходженні ТО, планується встановити автоматичну фотофіксацію транспортного засобу з подальшим відсиланням інформації у базу даних про те, що цей транспортний засіб пройшов техогляд.

При цьому на станції співробітники матимуть доступ до бази даних і зможуть перевірити, чи застосовувалися до водія штрафні санкції і чи були вони погашені.

Інакше до оплати штрафу талон про проходження техогляду власникові видаватися не буде.

Як сказав Могильов, цей привентивний захід стане своєрідним дисциплінуючим чинником для водіїв, які проштрафилися.

Міністр також проінформував, що МВС пропонує впровадити наступну періодичність проведення ТО, передбачену директивою 96/96/ЄС: для легкових автомобілів, зареєстрованих на фізичних осіб, до 3-х років експлуатації обов`язковий контроль не проводиться; автомобіль який експлуатується від 3 до 15 років, повинен проходити ТО кожні два роки; автомобіль понад 15 років - ТО щорічно.

Крім того, легкові автомобілі юридичних осіб і вантажні автомобілі незалежно від форм власності вантажопідйомністю до 3,5 тонн до 2-х років експлуатації не повинні проходити обов`язковий контроль, а надалі зобов`язані проходити його щорічно.

У той же час вантажні автомобілі вантажопідйомністю більше 3,5 тонн, автомобілі таксі незалежно від терміну експлуатації і форми власності повинні проходити ТО щорічно.

Що стосується автобусів і транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, то вони повинні проходити ТО двічі на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: