Інсайдерів на фондовому ринку хочуть зробити "поза законом"

Четвер, 17 лютого 2011, 18:31

Верховна рада має намір посилити санкції за використання інсайдерської інформації на фондовому ринку.

За відповідний проект змін до низки законів України щодо інсайдерської інформації № 7330 у першому читанні проголосував 251 народний депутат, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, однією з причин низької ліквідності українського фондового ринку є те, що він, по суті, став інсайдерським.

"У багатьох випадках рішення про придбання або продаж цінних паперів приймається не на підставі вже опублікованої інформації, а на підставі інформації, якою володіє обмежене коло співробітників або посадових осіб емітента".

Реклама:

"У таких умовах неможливе визначення справедливої, тобто ринкової ціни на цінні папери серед учасників ринку. Подібна ситуація відлякує професійних інвесторів і населення від інвестування в цінні папери і відповідно зменшує ліквідність ринку", - сказано в документі.

Законопроектом пропонується деталізувати можливі різновиди незаконного використання інсайдерської інформації, а також доповнити санкції за таке використання покаранням у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!