ЄС скасував імпортні мита на зерно

Четвер, 17 лютого 2011, 17:37

ЄС вводить безмитний імпорт фуражної пшениці і ячменю.

За даними офіційних джерел, імпорт фуражної пшениці і ячменю в ЄС на період з 21 лютого до 30 червня буде здійснюватися безмитно, передає "Дело".

На поточний момент імпортне мито на фуражну пшеницю і ячмінь в Євросоюз знаходиться на рівні 12 і 16 євро / тонна відповідно.

Зазначені заходи спрямовані на те, щоб компенсувати дефіцит сировини для комбікормової промисловості в країнах співдружності, а також зменшити витрати Європи на придбання високовартісного фуражу на світовому ринку.

Реклама:

В якості основного джерела закупівель зернових країни Євросоюзу розглядають Австралію.

Однак, з огляду на географічну віддаленість останньої, а також конкуренцію з боку такого традиційного покупця фуражу з Південної півкулі, як Китай, експерти прогнозують обмежений вплив нововведення на економічний стан ЄС-27.

Рішення про обнулення мит далося владі ЄС нелегко, йому передували тривалі дискусії.

Чашу терезів на користь скасування мит схилила доповідь Ради міністрів ЄС про те, що високі вхідні ціни погано позначаються на свинячий промисловості ЄС.

У січні зерновий ціновий індекс Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН збільшився на 3% до найвищого рівня з липня 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!