Депутати проголосували за гроші Януковича на дітей

Четвер, 17 лютого 2011, 17:09

Верховна рада підтримала в першому читанні законопроект, що збільшує загальний розмір допомоги при народженні дитини, а також розмір одноразової виплати такої допомоги.

За законопроект про внесення змін до закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", внесений президентом Януковичем, проголосував 351 народний депутат з 411, що зареєструвалися в залі у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до законопроекту пропонується встановити, що допомога при народженні дитини нараховується, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, встановленому на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму - на першу дитину, кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму - на другу дитину, і кратною 120 розмірам прожиткового мінімуму - на третю і кожну наступну дитину.

Реклама:

Виплати допомоги здійснюються одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

У разі прийняття закону в цілому, пропонується, що він набуде чинності з 1 квітня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!