Аеропорт "Жуляни" віддали "регіоналу" Хмельницькому?

Четвер, 17 лютого 2011, 15:40

Київміськрада повторно передала ТОВ "Майстер-Авіа" майно КП "Міжнародний аеропорт "Київ" - "Жуляни" в оренду на 49 років.

За таке рішення на засіданні Київради в четврг проголосували 76 депутатів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Проект рішення був внесений до порядку денного з голосу секретарем Київради Олесем Довгим.

"Проект рішення приймається з метою більшої прозорості в цьому питанні", - заявив він.

Реклама:

"Юридична служба інформує, що 10 лютого відбулося засідання Київського апеляційного адміністративного суду, на якому зазначене рішення було визнано правомірним", - повідомив Довгий.

При цьому він підкреслив, що даний проект рішення погоджено керівництвом Київської горадіністраціі.

Генеральний директор "Жулян", депутат Київради Денис Костржевський заявив, що в аеропорту немає терміналу, і побудувати його можна тільки за кошти інвестора.

Аеропорт "Київ" займає територію площею 265 га. Має одну злітно-посадкову смугу довжиною 1800 м і шириною 49 м.

Здатний приймати повітряні судна типу "Як-42" з обмеженнями по масі та інтенсивності польотів та типів "Ан-24", "Як-40".

Костржевський раніше був президентом будівельної компанії "Міськжитлобуд", яку як і фракцію ГАК у Київраді пов'язують з бізнесменом, народним депутатом від Партії регіонів Василем Хмельницьким.

Як повідомлялося, комісія Київради з питань власності 18 червня визначила фірму "Майстер-Авіа" переможцем конкурсу на право оренди комплексу будівель, який знаходиться на балансі КП "Міжнародний аеропорт "Київ".

У вересні 2010 року Київська міськадміністрація оскаржила в Адміністративному окружному суді Києва ряд рішень Київської міськради, серед яких - результати конкурсу на оренду "Жулян", оскільки вважала конкурс не прозорим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: