"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" і ExxonMobil домовилися про співпрацю

Четвер, 17 лютого 2011, 14:35

НАК "Нафтогаз Україна" і американська компанія ExxonMobil підписали меморандум про співпрацю при розвідці нетрадиційних запасів вуглеводнів в Україні.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Документ був підписаний в ході зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка із керівництвом ExxonMobil і Chevron 16 лютого у Х'юстоні (США).

"Метою підписаного меморандуму є початок взаємовигідного співробітництва компаній у сфері аналізу потенційних запасів метану вугільних родовищ, сланцевого газу, газу щільних порід та інших нетрадиційних вуглеводнів", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

Під час зустрічі із українським міністром ExxonMobil презентувала свою технологію видобутку метану вугільних пластів, а Chevron - свої технологію реабілітації відпрацьованих нафтогазових родовищ і видобутку сланцевого газу.

Як повідомлялося, Україна має намір залучити американські компанії до дослідження проблем реабілітації відпрацьованих і економічно неефективних родовищ нафти і газу на території країни, а також до видобутку газу нетрадиційних джерел, будівництва регазифікаційного терміналу з прийому зрідженого природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: