Янукович обіцяє обмежити максимальні пенсії 8 тисячами

Четвер, 17 лютого 2011, 14:23

Президент Віктор Янукович прогнозує, що рівень максимальної пенсії буде обмежений 7,5-8 тис. гривень.

Про це він заявив на розширеному засіданні Одеського регіонального комітету з економічних реформ повідомляє агентство "Українські новини".

"На жаль, поки що немає такої можливості (істотно підвищити зарплати й пенсії), але пенсійна реформа нам дасть змогу все-таки перейти до системи справедливих пенсій, забрати позахмарні пенсії, що платилися. Сьогодні ми закладаємо максимальну пенсію в межах 7,5-8 тисяч гривень. Учора почалися дебати у Верховній раді", - сказав Янукович.

Він також висловив думку, що рівень мінімальної пенсії повинен бути збільшений.

Реклама:

При цьому президент підкреслив, що неможливо домогтися збільшення пенсій без зростання економіки, і зазначив, що це зростання, а також оптимізація державних витрат, дадуть змогу подолати існуючі проблеми.

Як повідомлялося, віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко допускає обмеження максимального розміру пенсії 10 мінімальними для всіх пенсіонерів, які уже одержують пенсії.

3 грудня 2010 року у Верховній раді був зареєстрований законопроект №7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

21 грудня Міністерство соціальної політики винесло на громадське обговорення цей документ.

Ним, зокрема, пропонується збільшити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

31 січня 2011 року Тігіпко заявив, що буде просити Кабінет міністрів відкликати з Ради законопроект про пенсійну реформу для його доопрацювання.

При цьому уряд розраховує, що законопроект про пенсійну реформу буде прийнятий у березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!