Майновий комплекс Херсонського машзаводу державі не повернуть

Четвер, 17 лютого 2011, 12:57

Верховна рада не змогла подолати вето президента Віктора Януковича до закону, яким майновий комплекс Херсонського машинобудівного заводу повертався в державну власність.

За подолання вето проголосувало 126 депутатів при мінімально необхідних 300, повідомляє агентство "Українські новини".

Також Рада не підтримала пропозицію Януковича відхилити закон "Про повернення в державну власність цілісного майнового комплексу товариства з обмеженого відповідальністю "Херсонський машинобудівний завод".

За відхилення відповідного закону проголосувало 206 депутатів при мінімально необхідних 226.

Реклама:

У листопаді 2010 року Янукович ветував відповідний закон і запропонував його відхилити у зв'язку з тим, що він, на його думку, суперечить Конституції.

Президент вважає, що прийнятий Радою закон суперечить конституційним засадам примусового відчуження об'єктів права приватної власності та гарантіям захисту права власності.

Він також підкреслив, що закон фактично передбачає примусове відчуження Херсонського машзаводу із подальшою компенсацією його вартості без визначення в цьому або іншому законі порядку такого відчуження.

У зв'язку з тим, що Рада не змогла прийняти позитивного рішення за законом, він вважається відхиленим.

Як повідомлялося, 4 листопада 2010 року Рада повернула у державну власність майновий комплекс Херсонського машзаводу.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Херсонський машинобудівний завод" утворено 1 липня 2007 року на базі відкритого акціонерного товариства "Херсонські комбайни".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!