Депутати переписали "містобудівний" закон

Четвер, 17 лютого 2011, 11:53

Депутати прийняли закон №7419 "Про регулювання містобудівної діяльності" із поправками президента Віктора Януковича.

Документ підтримали 269 депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Повертаючи закон до парламенту, президент звернув увагу на те, що він порушує права громадян у плані обговорення перспектив забудови територій, а також скасовує ряд обов'язкових експертиз, таких як екологічна та інші.

У зв'язку із цим, зокрема, він запропонував розширити можливість для участі громадян у громадських слуханнях щодо забудови територій, а також доповнити заключні положення закону положенням про те, що Кабінет міністрів повинен розробити законопроект про відповідальність за негативні наслідки, які стали результатом порушення будівельних норм і стандартів.

Реклама:

водночас, представники громадських організацій, ознайомившись із вето президента, заявили, що воно не вирішує проблем, які можуть виникнути після набуття законом чинності.

Це стосується і питання громадських слухань, і питання експертиз.

Зокрема, представники громадських організацій звернули увагу на те, що навіть якщо згодом буде передбачена відповідальність забудовників за порушення, допущені в ході будівництва, наслідки цих порушень можуть бути незворотними, наприклад, руйнування історичного чи археологічного пам'ятника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!