Профспілки вимагатимуть припинити співпрацю з МВФ

Четвер, 17 лютого 2011, 09:33

Профспілки вимагатимуть припинення співпраці України з Міжнародним валютним фондом у разі, якщо він наполягатиме на збільшенні пенсійного віку для жінок.

Про це заявив заступник голови Федерації профспілок Сергій Українець у середу під час парламентських слухань з питань реформування пенсійної системи, повідомляє агентство "УНІАН".

"Якщо МВФ і надалі розвиватиме таку активність (у питанні підвищення пенсійного віку для жінок), профспілки будуть змушені розгорнути публічну кампанію за припинення співпраці з такою організацією", - сказав він.

Можливість стабілізації ситуації щодо пенсійного забезпечення представник профспілок бачить у підвищенні заробітної плати.

Реклама:

За його словами, є три ресурси для стабілізації пенсійної системи.

Перший - виведення з тіні 120 млрд. гривень заробітної платні, що забезпечить додаткові надходження до бюджету Пенсійного фонду на рівні 40 млрд. гривень. Другий - забезпечення зайнятості 5-7 млн. осіб, які не мають нормально оплачуваної роботи.

"Кожний мільйон зайнятих додасть ПФ ще 10 млрд. гривень", - відзначив Українець.

І третій ресурс, за його словами, полягає в тому, щоб спонукати бізнес повністю розраховуватися з найнятими робітниками.

Заступник голови ФПУ також підкреслив, що причиною підвищення пенсійного віку в інших країнах є нестача працівників.

Як повідомлялося, Україна узяла зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

Як наголошується у Меморандумі між українською владою і МВФ, із метою розв'язання структурних проблем в існуючій пенсійній системі, зменшення дефіциту Пенсійного фонду керівництво держави узяло на себе зобов'язання розробити закон, ухвалення якого, зокрема, передбачатиме поступове збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років - на 6 місяців щороку, починаючи з 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: