Уряд ухвалив зупинити зростання цін на борошно і хліб

Четвер, 17 лютого 2011, 08:58

Аграрний фонд починає інтервенції борошна для забезпечення стабільних цін на ринку хліба.

Про це заявив директор департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства Анатолій Розгон на селекторній нараді в міністерстві, повідомляє агентство "УНІАН".

За інформацією Мінагропроду, за останній місяць ціни на пшеницю зросли в середньому на 5-7%, на борошно - на 6%.

Розгон повідомив, що для запобігання зростанню цін на борошно і хліб уряд ухвалив рішення про інтервенції борошна з Аграрного фонду.

Реклама:

"Зараз вирішуються організаційні питання, ціни проходять доузгодження в Мінекономіки, оскільки це передбачено порядком, і з наступного тижня буде забезпечене борошно за стабільними цінами, що дозволить забезпечити стабільність цін на ринку хліба, в першу чергу масових сортів", - сказав він.

Разом із тим, Розгон нагадав, що відповідно до закону "Про ціни і ціноутворення" зміна цін на борошно як на соціальний продукт підлягає декларуванню.

"Зміна цін на борошно підлягає декларуванню, і тому виробникам борошна перед тим, як підвищити ціни на борошно, потрібно буде шукати серйозні аргументи, щоб обґрунтувати це подорожчання", - зазначив він.

На нараді міністерство домовилося з обласними адміністраціями 25 регіонів України, що регіональні ресурси зерна будуть задіяні частково для забезпечення потреб регіонів.

"Оскільки борошно із державних ресурсів може бути використане лише для забезпечення соціально значущих продуктів, у першу чергу хлібу, то, наприклад, для потреб виготовлення макаронних і кондитерських виробів може бути використане зерно як з регіональних ресурсів, так і з Держматрезерву", - додав Розгон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: