Імпортне пальне обкладуть митом через рік?

Середа, 16 лютого 2011, 17:38

Введення мита на імпорт нафтопродуктів можливе тільки після суттєвого покращення якості виробництва цієї продукції вітчизняними нафтопереробними заводами.

Оскільки введення мит призведе до подорожчання бензину і дефіциту високоякісного палива в Україні, повідомляє  "ЛІГАБізнесінформ".

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов на брифінгу в середу, 16 лютого.

За його словами, Міністерство вже запропонувало нафтопереробним заводам України розробити програму їхньої модернізації для випуску високоякісного бензину.

Реклама:

Як тільки модернізація НПЗ буде завершена, міністерство зможе підготувати необхідні документи для введення мит.

"Наприклад, якщо завод виходить з програмою про те, що у них модернізація і можливість випуску високоякісного бензину буде через рік, то ми готові хоч сьогодні оголосити про введення через рік мит на імпорт бензину для того, щоб стимулювати проведення модернізації своїх заводів", - заступник міністра.

"Я вважаю, що наша пропозиція правильна, тому що якщо ми візьмемо і поставимо сьогодні на кордоні мита, а свій євро-5 виробляти поки не можемо, то це просто призведе до подорожчання цього бензину", - сказав він.

Вадим Копилов відзначив, що керівництво нафтопереробних заводів вивчає пропозицію Мінекономрозвитку. "Заводи розмірковують над цією пропозицією", - сказав він.

Нагадаємо, Міненерговугілля ініціювало введення антидемпінгових мит на імпортні нафтопродукти для бензинів незалежно від напрямку імпорту на рівні 130 євро/тонна і дизпалива 80 євро/тонна.

Зокрема, прийнято рішення про початок спеціального розслідування щодо збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів в Україні, результатом якого може стати введення мит на паливо.

За оцінками експертів, у разі введення мит, вартість бензину марки А-95 на автозаправках складе близько 10,5 гривень за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!