"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія будуватиме газосховища в Словаччині

Середа, 16 лютого 2011, 15:41

Росія і Словаччина розглядають можливість будівництва на словацькій території трьох підземних сховищ газу загальним об`ємом 60-65 млрд. куб. м.

Про це повідомили в Міністерстві енергетики РФ за підсумками зустрічі глави Міненерго Сергія Шматка з міністром економіки і будівництва Словацької Республіки Юраєм Мішковим, передає УНІАН.

"Одним із найбільш перспективних спільних проектів у галузі ПЕК може стати проект створення на території Словаччини трьох газосховищ загальною місткістю 60-65 млрд. куб. м газу, запропонований Міненерго Росії та ВАТ "Газпром", - говориться в повідомленні.

На думку російських фахівців, будівництво газосховищ забезпечить безперебійність поставок газу і підвищить енергобезпеку Словацької Республіки.

Реклама:

Наголошується, що особливу увагу під час зустрічі було приділено співпраці двох країн у галузі ПЕК.

Через територію Словаччини до країн Європи щорічно транспортується більш як 50 млрд. куб. м російського природного газу.

Росія забезпечує майже 100% потреб Словаччини в паливних ресурсах. Обсяги поставок російської нафти до Словаччини становлять близько 6 млн. тонн на рік, газу - більш як 6 млрд. куб. м.

Крім того, Росія поставляє до Словаччини і ядерне паливо. Атомна енергетика забезпечує близько 54% всієї споживаної в Словаччині електроенергії.

АЕС на території Словацької Республіки - 4 реактори загальною потужністю 1816 МВт електроенергії побудовані на основі радянських технологій водо-водяних енергетичних реакторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: