"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В уряді пояснили, чому не платять за лікарняні

Середа, 16 лютого 2011, 15:17

Затримка з виплатою лікарняних з початку 2011 року пов'язана з виявленням масових фактів видачі фіктивних лікарняних.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Аналіз маси останніх перевірок, які пройшли, виявив низку фактів фіктивних лікарняних, змов на етапі "хворіє - не хворіє", і почалася профілактична робота з ось цих справ, і зупинилася система по лікарняним", - сказав він.

Перший заступник міністра зазначив, що він провів зустріч з керівництвом Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування, яке запевнило його в тому, що у фонді також були проблеми організаційного плану, але зараз вони вже вирішені.

Реклама:

Копилов також зазначив, що наприкінці 2010 - початку 2011 року знизилися надходження до Фонду соцстрахування у зв'язку з махінаціями низки підприємств з нарахуваннями премій, коли більша премія офіційно нараховувалася тільки одному працівнику.

При цьому Копилов не повідомив, чи почалися виплати лікарняних на даний момент.

Як відомо, раніше колишній міністр праці і соцполітики Людмила Денисова заявляла, що Фонд соцстрахування станом на 1 січня поточного року заборгував громадянам 2 млрд. гривень компенсацій за лікарняні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!