"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура Росії закрила сайт МММ-2011

Середа, 16 лютого 2011, 15:12

Доступ до інтернет-ресурсу проекту Сергія Мавроді "МММ-2011" заблокований за рішенням районного суду Волгограда у зв'язку з наявністю в ньому ознак "фінансової піраміди".

Про це повідомили в Генпрокуратурі Росії, передає "Інтерфакс".

"Центральний районний суд Волгограда розглянув один з 10 пред'явлених прокурором позовів до провайдерів про припинення доступу до сайту Сергія Мавроді "МММ-2011", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що "запропонована на сайті Мавроді система неконтрольованого залучення інвестицій громадян має всі ознаки "фінансової піраміди".

Реклама:

Результати прокурорської перевірки показали, що сайт "має функції посередника з потенційними учасниками" фінансової піраміди ", забезпечуючи інструктивний супровід надходження грошових коштів від учасника в систему".

"Згідно зі ст. 34 Статуту Міжнародного союзу електрозв'язку, держава має право перервати будь-який приватний електрозв'язок, який міг би представляти загрозу безпеці державі або суперечити її законам, громадському порядку або правилам пристойності", - говориться в документі.

У відомстві відзначили, що на запит прокуратури в.о. керівника регіонального відділення федеральної служби з фінансових ринків Росії в Південному федеральному окрузі повідомив про існуючу реальну загрозу заподіяння майнової шкоди особам, згідним з умовами "МММ-2011".

"У ході судового розгляду даного цивільної справи закрите акціонерне товариство "Волгоград-GSM" заявило про добровільне виконання вимог прокуратури", - говориться в прес-релізі.

У ньому наголошується, що відповідачем пред'явлено документальне підтвердження припинення доступу до Інтернет-ресурсу "МММ-2011", на підставі чого судом винесено ухвалу про припинення провадження у цивільній справі у зв'язку з добровільним виконанням вимог прокурора.

"Решта позовних заяв знаходяться в стадії судового розгляду", - повідомили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, засновник скандально відомої системи "МММ" Сергій Мавроді оголосив про створення нової міжнародної фінансової піраміди МММ-2011 - "Ми можемо багато чого!".

"Це піраміда, якщо вам так подобається це слово. У тому сенсі, що система замкнута. Ніяких зовнішніх надходжень немає. Тільки гроші самих учасників системи, якими вони обмінюються між собою як фізичні особи", - говорилося в інтернет-блозі Мавроді.

21 січня Експертна рада з розвитку конкуренції на фінансових ринках Федеральної антимонопольної служби, засідання якої пройшло спільно з Федеральною службою з фінансових ринків визнала схему "МММ-2011" Мавроді фінансовою пірамідою.

4 лютого ФАС направила цей висновок в МВС. Служба також передала до МВС дослідницьку роботу на наявність фінансової піраміди в схемі і математичне дослідження моделі "МММ-2011".

АТ "МММ", главою якого був Мавроді, було визнано банкрутом у вересні 1997 року.

За неофіційними даними, в результаті його діяльності постраждали декілька мільйонів чоловік, а нанесений їм збиток оцінюється приблизно в 100 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: