Депутати "провалили" заборону приватизації "Укртелекому"

Середа, 16 лютого 2011, 13:10

Депутати Верховної ради не підтримали законопроект, яким пропонується заборонити приватизацію "Укртелекому".

"За" проголосували 178 депутатів, при 226 необхідних, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

102 голоси дала фракція БЮТ, 45 - НУНС, 25 - КПУ і 6 - позафракційні депутати. "Регіонали" і Блок Литивіна за законопроект не голосували.

Законопроект був поданий депутатом БЮТ Володимиром Бондаренком.

Реклама:

Проектом №6399 змін до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації (щодо об'єктів, що мають стратегічне значення для держави)" пропонується заборонити приватизацію, реорганізацію, порушення справ про банкрутство таких підприємств, як "Укртелеком", "Енергоатом", "Турбоатом".

Виступаючи на пленарному засіданні, член парламентського комітету з питань економічної політики Олександр Бондар відзначив, що у разі прийняття цього закону в частині заборони приватизації "Укртелекому", він однозначно буде ветований президентом, оскільки "компанія фактично продана за стартовою ціною".

Як повідомлялося, компанія ESU, яка є єдиним претендентом на придбання держпакету акцій підприємства "Укртелеком", має оголосить відповідь на пропозицію Фонду державного майна до 18 лютого.

Днями видання Financial Times із посиланням на співзасновника австрійського концерну EPIC Петера Гольдшайдера опублікувала повідомлення про те, що пропозиція ФДМ буде прийнята і що угода, швидше за все, завершиться уже до березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!