Сільгоспвиробникам дадуть "доступні" місця на ринках

Середа, 16 лютого 2011, 12:36

Кабінет міністрів розглядає питання забезпечення сільгоспвиробників доступними місцями на продовольчих ринках.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий за підсумками селекторної наради в Міністерстві аграрної політики і продовольства, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Як показав сьогоднішній аналіз, вартість одного робочого місця на ринку коштує 150-200 гривень на день. Що це означає: якщо один продавець продає 50 кг м'яса, то він 200 гривень (це 4 грн./кг - вартість м'яса) переказує тільки за послугу ринку, а причина в тому, що практично всі ринки, які колись належали Укоопспілці (Центральній спілці споживчих товариств), передані в оренду приватним бізнес-структурам, метою яких є не якісне обслуговування населення, а одержання максимально можливого прибутку", - зазначив він.

Разом із тим, за словами Безуглого, регіони відзвітували про виправлення цінової ситуації на продовольчому ринку України.

Реклама:

"Нам було приємно відзначити позитивні зрушення у Чернівецькій області, яка була одним із лідерів за високими цінами, у Києві та інших регіонах", - зазначив він.

"За прикладом Києва, де Міністерство аграрної політики і продовольства проводить широкомасштабні ярмарки, цей досвід поширюється і на інші регіони, і ми маємо можливість дати право городянам придбати сільськогосподарську продукцію за цінами виробника на цих ярмарках, що значно здешевлює вартість продовольчого кошика", - наголосив Безуглий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!