АМКУ готує "бензиновий" вердикт

Середа, 16 лютого 2011, 11:17

Антимонопольний комітет на засіданні у середу, як очікується, винесе рішення за фактом різкого підвищення цін на бензин основними операторами ринку нафтопродуктів.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Як відомо, в АМКУ уже двічі переносили дату оголошення результатів розслідування.

Спочатку комітет обіцяв завершити розслідування і прийняти рішення у справі ще в кінці січня.

Реклама:

31 січня АМКУ переніс проведення брифінгу, на якому повинні були оприлюднити підсумки розслідування цінової поведінки основних учасників паливного ринку, ще на два тижні, які минули в понеділок 7 лютого.

10 лютого, АМКУ призначив проведення брифінгу на п'ятницю, 11 лютого, але надалі знову його скасував.

Як повідомили у прес-службі, рішення щодо різкого підвищення цін на бензин основними операторами ринку буде прийнято на засіданні комітету 16 лютого.

В АМКУ пояснили перенесення термінів проведення брифінгу продовженням розслідування.

Як повідомлялося, відповідачами у справі залучено ПІІ "Лукойл-Україна", ПП "ОККО-Нафтопродукт", ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг" і СП ТОВ "Кершер".

За попередніми даними фахівців комітету та експертів ринку, ціни встановлені на бензин марок А-95 і А-92, є економічно необґрунтованими і виходять за межі рекомендованої ціни, яка щодекадно розраховується експертно-аналітичною групою Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Враховуючи обсяги доходів відповідачів, розмір штрафу для кожного із них може скласти до 10% річного доходу, а це - 300-900 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!