Губернатор Донеччини каже, що протест дружин шахтарів проплатили

Вівторок, 15 лютого 2011, 17:53

Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк припускає, що вчорашній мітинг громадської організації "Дружини шахтарів" був кимось профінансований.

Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку, передає "Обком".

Нагадаємо, вчора біля будинку облдержадміністрації понад 50 дружин шахтарів з Шахтарська при сильному морозі та хуртовини провели акцію протесту.

Вони розгорнули транспаранти з вимогами: "Ні подорожчання без підвищення соцстандартів!", "Вимагаємо віддати побутове вугілля за 2010 рік!", "Вимагаємо підвищення тарифних ставок для наших чоловіків!", "Вимагаємо прибрати копанки, вони роз'їдають наш Донбас!".

Реклама:

Жінки вимагали підвищення тарифних ставок вугільникам, перегляду неправильно нарахованих пенсій шахтарям, створення робочих місць для молодих, якісного медобслуговування.

Також вони протестували проти підвищення пенсійного віку для жінок.

"Ми їх за тиждень до того запрошували для розмови. Хто їх профінансував і навіщо? Там практично 40% вимог - політичних. Я маю на увазі, коли вони говорять не підвищувати пенсійний вік. Але йде обговорення, рішення ніхто не приймав. Це їхнє право. Вони можуть це висловлювати, і ми готові їм пояснювати. Вони цього не хочуть", - сказав губернатор.

Що стосується підвищення тарифних ставок для шахтарів, то Близнюк відзначив, що це можливо тільки на тих шахтах Мінвуглепрому, які дійсно видобувають вугілля, а не живуть на дотації.

"Якщо на практично нічого не видобуває, держава дотує і 70% заробітної плати, а видобутку немає, то яка повинна бути реакція міністерства, яке керує цією галуззю? Хлопці, добувайте вугілля, а потім будемо розмовляти про підвищення тарифної частини", - заявив глава області.

Він пообіцяв, що всі вимоги "Дружин шахтарів" будуть розглянуті і по кожній позиції будуть підготовлені документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: