"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров знайшов крісла Бродському і Мунтіяну

Вівторок, 15 лютого 2011, 17:37

Кабінет міністрів, в понеділок, 14 лютого, на малому засіданні прийняв рішення про введення інституту урядових уповноважених.

За даними DT.UA, цей статус отримають два чиновники: колишній заступник міністра економіки Валерій Мунтіян - він тепер буде займатися питаннями зовнішньоекономічної діяльності, а також екс-глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський , який буде займатися питаннями дерегуляції.

Зокрема, в ухваленій вчора постанові Кабінету міністрів сказано, що положення про діяльність урядових уповноважених має бути розроблено протягом місяця.

Здійснювати свою діяльність урядові уповноважені будуть на базі департаментів Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Реклама:

Рішення про введення інституту урядових уповноважених було прийнято всупереч думці міністра юстиції Олександра Лавриновича, який виступав проти цього.

Зокрема, він сказав з цього приводу: "Є міністерство, є міністр, який несе відповідальність за виконання функцій у своєму міністерстві. У нього є структура у вигляді департаментів та управлінь. Що заважає ефективно її використовувати? Якщо призначити урядового уповноваженого..., то що буде робити уряд?".

Проте на засіданні Лавринович був відсутній у зв'язку з тим, що перебував у відрядженні за кордоном - хоча і делегований ним заступник міністра виступив проти введення інституту уповноважених.

Окрім того, проти такого рішення висловився і міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Тим не менше, рішення було прийнято більшістю голосів.

Президентський указ про звільнення Бродського був виданий в рамках виконання указу про адміністративну реформу від 9 грудня 2010 року, згідно з яким до 20 лютого має бути скасовано низку відомств, серед яких і Держкомпідприємництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: