"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" скаржиться на тиск і перевірки

Вівторок, 15 лютого 2011, 16:36

Генеральний директор "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Ринат Старков заявляє, що його підприємство потерпає від податкового тиску та безкінечних перевірок.

Про це він сказав у коментарі KyivPost.

За його словами, на кінець року заборгованість держави з повернення ПДВ його підприємству складала 2,3 млрд. гривень, причому, в грудні-січні комбінату взагалі не повернули жодної гривні.

Загальна сума заборгованості в 2010 році, за словами Старкова, зростала зі швидкістю 300 млн. гривень на місяць.

Реклама:

"Питання неповернення ПДВ було серйознішою проблемою для нас протягом всього 2010 року і, на жаль, ми поки що не бачимо якихось серйозних зрушень в цьому питанні, або хоча б бажання уряду щось зробити в цій ситуації", - сказав він.

Як підкреслив Старков, до зобов‘язань держави перед комбінатом слід віднести і сплату підприємством податків авансом.

Зокрема, станом на 31 грудня "Arcelor Mittal Кривий Ріг" сплатив наперед податку на прибуток на 1,2 млрд. гривень.

Крім того, за словами Старкова, найбільший металургійний комбінат України, відчуває на собі підвищену увагу контролюючих органів.

Так, кожного робочого дня на комбінаті відбувається, в середньому, дві перевірки. Причому в порівнянні з 2009 роком, кількість таких перевірок зросла майже на 40%.

"Таке становище не може вважатись нормальним, оскільки докорінно підриває спроби України створити імідж країни з привабливим інвестиційним кліматом", - зазначає Старков.

Як відомо, заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова нещодавно заявила, що більшість "болючих точок" в стосунках між урядом та "Arcelor Mittal Кривий Ріг" і, насамперед, питання повернення ПДВ уряд почав "поступово знімати" ще наприкінці 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!