"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредитори "Укртелекому" відкликали вимогу про дострокове погашення

Вівторок, 15 лютого 2011, 13:51

Credit Suisse First Boston (CSFB) і Deutsche Bank відкликали вимогу до ВАТ "Укртелеком" про дострокове погашення  222,22 млн. доларів залишку залученого в 2005 році кредиту на 500 млн. доларів, виставлену у зв'язку зі зміною контролю в компанії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у фінансових колах.

"В результаті проведених переговорів CSFB і Deutsche Bank 14 лютого відкликали свою вимогу про дострокове погашення кредиту. Так що всі виплати будуть відбуватися за раніше обумовленими термінами, передбаченими у кредитному договорі", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, відмова від вимог набуває чинності за умови повної виплати ВАТ "Укртелеком" чергового платежу 25 лютого 2011 року, який складає близько 56 млн. доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше кредитори вказали дату дострокового платежу 25 травня 2011 року після виплати чергового траншу погашення 25 лютого 2011 року.

Відповідно до початкових умов кредитного договору, термін погашення настає 24 серпня 2012 року.

Фонд держмайна оголосив конкурс із приватизації 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 млрд. гривень у жовтні 2010 року.

На нього була подана лише одна заявка від української "дочки" австрійської консалтингової компанії EPIC - ТОВ "ЕСУ".

У зв'язку з цим була оголошена дооцінка продаваного пакета, за підсумками якої вартість приналежних державі 92,79% акцій "Укртелекому" визначена у 10 млрд. 575,1 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: