"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Європі чекають повної інтеграції України за 10 років

Вівторок, 15 лютого 2011, 12:57

Україна зможе повністю інтегрувати свою економіку в Європейський Союз через 10 років.

Про це сказав керівник підрозділу Генерального департаменту з питань торгівлі Європейської комісії, керівник Переговорної групи від Європейської комісії з питань створення зони вільної торгівлі з Україною Філіп Куісон в ході круглого столу "Очікувані результати створення поглибленої та всеохоплюючої вільної економічної зони між Україною та Європейським Союзом", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Куісон заявив про важливість процесу законодавчих та регуляторних змін і його позитивного впливу на прогресивний розвиток України.

Він очікує, що процес євроінтеграції України в 2011 році втілиться у підписання угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, яке в 2013 році почне працювати, а через 10 років Україна стане повністю економічно інтегрованою.

Реклама:

У свою чергу, заступник міністра економіки, керівник Переговорної групи від України Валерій П'ятницький заявив, що Україні, яка на сьогодні має найбільш амбітну програму адаптації законодавства до європейських стандартів, зацікавлена впровадити реформи в максимально короткі терміни.

За словами П'ятницького, мета української сторони у переговорах з ЄС - підписання угоди, яка надасть сприятливі умови для виходу на європейський ринок всього українського бізнесу, в тому числі малого і середнього.

Також він зазначив, що перехідний період - це не подарунок, а період, який уповільнює доступ до ринку.

"Ключовим питанням є готовність України до виконання угоди між Україною та ЄС щодо створення зони вільної торгівлі. Саме від того, як пройдуть реформи, залежить, як швидко Україна зможе скористатися перевагами угоди" - підкреслив П'ятницький.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував підписати угоду про зону вільної торгівлі з ЄС по тих позиціях, які в цілому узгоджені, а ті позиції, щодо яких триває дискусія, винести в наступну угоду.

До цього глава уряду заявляв про необхідність активізувати переговорний процес з підготовки угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Україна та ЄС ведуть переговори про створення зони вільної торгівлі з початку 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!