Бюджет Києва збільшать на 1,25 мільярда

Вівторок, 15 лютого 2011, 10:12

Київська міська адміністрація підготувала проекти рішень про внесення змін до столичного бюджету на сесії Київради 17 лютого. Згідно з ними, кошторис міста планують збільшити на 1,25 млрд. гривень.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Проекти рішень стосуються розподілу залишків на початок року, а також коригування спеціального фонду міського бюджету з огляду на те, що були більш поглиблено відпрацьовані об'єкти Програми соціально-економічного розвитку", - зазначив заступник голови КМДА.

"Також у нас були досить великі надходження до бюджету в січні, і ми вирішили запланувати введення в експлуатацію цього року кількох шкіл і дитячих садів, добудову багатьох соціальних об'єктів, і тим самим вивести Київ зі списку міста довгобудів", - наголосив Крамаренко.

Реклама:

За його словами, до бюджету також будуть внесені зміни, що передбачають додаткові витрати на виплату надбавок та премій працівникам бюджетної сфери у сумі 80 млн. гривень.

Крім того, будуть додатково виділені кошти на фінансування правоохоронних органів, щоб збільшити кількість патрулів у місті.

Заступник голови КМДА зазначив, що передбачено фінансування реконструкції швидкісного трамваю, добудови швидкісного трамваю на Лівому березі - від Троєщини до міської електрички.

"Загалом залишки загального фонду міського бюджету на початок року були 160 млн. гривень, спеціального фонду - 90 млн. гривень, і це додаткові кошти, які ми зараз пропонуємо включити до бюджету", - повідомив Крамаренко.

Також до бюджету будуть внесені зміни у зв'язку з тим, що Кабмін виділив Києву субвенцію в розмірі 1 млрд. гривень на виконання функцій столиці.

Водночас Крамаренко додав, що бюджет Києва за січень виконано на 92% від запланованого обсягу.  

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: