Аграрний фонд відсуджує у пекаря 4 мільйони

Вівторок, 15 лютого 2011, 09:31

Аграрний фонд подав до суду на компанію "Стіомі-холдинг" - найбільшого виробника хліба в Хмельницькій області.

Господарський суд Києва розглядає два позови проти компанії, загальна сума претензій - майже 4 млн. гривень (1,5 млн. грн. та 3,4 млн. грн.), пише газета "Дело".

Позов подав перший заступник прокурора Хмельницької області в інтересах держави в особі Аграрного фонду Міністерства аграрної політики.

Як випливає із матеріалів справи, заборгованість перед Аграрним фондом виникла у зв'язку із неналежним виконанням умов кредитного договору про бюджетні позики в рамках державних закупівель. Позики видавалися влітку-восени 2009 року.

Реклама:

Представники прокуратури і відповідача в судове засідання 12 січня 2011 року не з'явилися, витребувані судом докази не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час і місце розгляду справи були сповіщені належним чином. Засідання було перенесене.

Згідно з урядовою постановою "Про встановлення розміру оплати за використання бюджетної позики виробниками зерна у межах режиму державних закупівель на 2009/2010 маркетинговий період", на 2009-2010 роки встановлено розмір за використання бюджетної позики в межах режиму державних заставних закупівель зерна на рівні 9,05% річних, нагадує видання.

Таким чином, при обчисленні заборгованості перед держбюджетом потрібно виходити з цієї ставки.

Сільгоспвиробник, який передав зерно в рахунок позики, повинен подати до Аграрного фонду заявку, яка буде розглянута не пізніше ніж у 3-денний термін.

Після цього укладається додаткова угода до кредитного договору і розраховується сума для остаточного розрахунку з сільгоспвиробником.

Протягом 3 днів із дня реєстрації документів Аграрний фонд приймає остаточне рішення про оплату зерна або про повернення документів.

Єдиною підставою для повернення документів може стати їхнє неналежне оформлення.

Група Компаній "Стіомі-Холдинг" забезпечує хлібом 70% потреби м. Хмельницький, постачає продукцію в райони Хмельницької та сусідніх областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: