Бойко запросив американців будувати газовий термінал

Понеділок, 14 лютого 2011, 19:33

Україна зацікавлена у залученні американських енергетичних компаній до співпраці в реалізації проекту з будівництва LNG-терміналу.

Про це сказав міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко сьогодні у Вашингтоні, підбиваючи підсумки засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки, передає УНІАН.

У своєму міністр високо оцінив успіхи США у галузі розвідки і видобутку газу з альтернативних джерел і висловив сподівання в активізації співпраці з американськими компаніями в цій сфері на території України.

"Українською стороною здійснюються заходи з початку співпраці з транснаціональними корпораціями щодо розвитку і виробництва нетрадиційного газу на території України. Хотів би наголосити, що ми зацікавлені у налагодженні співпраці у цій сфері із США", - відзначив міністр.

Реклама:

Бойко проінформував американську сторону про кроки українського уряду у напрямі диверсифікації джерел надходження до України природного газу, зокрема щодо рішення про будівництво LNG-терміналу.

Він висловив зацікавленість у залученні американських компаній до його будівництва.

Особливу увагу міністр приділив розвиткові співпраці із США в ядерному секторі енергетики.

"Українська сторона зацікавлена в розвитку співпраці з американською стороною в ядерному секторі енергетики, включаючи підвищення безпеки АЕС. Водночас хотів би наголосити, що українська сторона зацікавлена в продовженні реалізації проектів Міжнародної програми США з ядерної безпеки", - наголосив Бойко.

Нагадаємо, транснаціональна компанія Westinghouse почала комерційні поставки ядерного палива в Україну у рамках контракту із НАЕК "Енергоатом". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: