"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Накопичувальну систему пенсіонери отримають в 2013 році?

Понеділок, 14 лютого 2011, 18:10

Накопичувальний рівень пенсійної системи в Україні може бути введено з початку 2013 року.

Про це прем`єр-міністр Микола Азаров заявив на брифінгу, передає УНІАН.

"Ми домовилися про головне, що накопичувальний етап пенсійної реформи, і розрахунки вже підтвердили це, дозволяє нам у законопроекті написати - з 1 січня 2013 року. Тобто, з 1 січня 2013 року зможе запрацювати механізм накопичувальної системи персоніфікованих рахунків", - сказав Азаров.

При цьому він відзначив, що впродовж 2011 і 2012 років буде наведено лад у солідарній системі пенсійного забезпечення.

Реклама:

"Тобто, фактично, ми вийдемо на бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду. І, починаючи з 2013 року, реформа приступить до завершального етапу, і люди відчують перевагу цієї пенсійної реформи", - сказав Азаров.

У грудні 2010 року Кабінет міністрів подав на розгляд до Верховної ради проект закону "Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Віце-прем`єр міністр України міністр соціальної політики Сергій Тігіпко висловив надію, що Рада ухвалить закон про пенсійну реформу в березні 2011 року.

За його словами, людям не варто турбуватися, що якісь рішення будуть ухвалені заднім числом.

Водночас профспілки не підтримують законопроект про введення пенсійної реформи.

2 лютого на своєму засіданні Комітет Верховної ради України з питань соціальної політики і праці ухвалив рішення запропонувати парламенту відхилити проект закону України "Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", поданий Кабінетом міністрів України.

Члени комітету мотивували своє рішення тим, що уряд не врахував спільних напрацювань трьох Сторін соціального діалогу і наукових установ. У комітеті констатують, що комплекс запропонованих у законопроекті заходів не розв'язує проблеми фінансової стабілізації солідарної системи пенсійного страхування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!