"Укртранснафта" поставила "Одеса-Броди" в аверс

Понеділок, 14 лютого 2011, 17:52

"Укртранснафта" повідомила про початок заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди" каспійською нафтою сорту "Азері-Лайт" та її прокачування споживачам Білорусії.

"13 лютого 2011 року в 16:35 відповідно до положення договору між "Укртранснафтою" і "Білоруської нафтовою компанією" розпочато перекачку нафти у напрямку ПЗУ "Мозир", - говориться в повідомленні "Укртранснафти", повідомляє "Інтерфакс".

Згідно з ним, 11 лютого на морському нафтовому терміналі "Південний" був прийнятий другий танкер з легкої нафтою сорту "Азері Лайт" обсягом 85 тис. тонн, розвантаження якого завершена була завершена увечері 12 лютого.

Витіснення технологічної нафти сорту "Юралс" обсягом до 620 тис. тонн, якою раніше був заповнений трубопровід Одеса-Броди, здійснюється із заміщення в напрямку НПЗ "Мозир".

Реклама:

Прийом наступної танкерної партії нафти "Азері Лайт" на МНТ "Південний" для її транспортування за вказаним маршрутом очікується 14 лютого, уточнює "Укртранснафта".

Компанія нагадує, що ці дії здійснюються відповідно до договору про надання послуг з транспортування нафти, який компанія підписала 17 січня цього року з ЗАТ "Білоруська нафтова компанія".

Нафтопровід Одеса-Броди довжиною 674 км і потужністю 9 млн. тонн на рік, що з'єднав морський нафтовий термінал "Південний" та систему магістральних нафтопроводів "Дружба" у районі Бродів, вув введений в експлуатацію у 2001 році.

Хоча спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, а потім використовувався в реверсному режимі - у напрямку терміналу "Південний".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!