Янукович заборонить Азарову створювати органи

Понеділок, 14 лютого 2011, 16:47

Президент Віктор Янукович пропонує Верховній раді позбавити Кабінет міністрів повноважень створювати урядові органи і комітети.

Про це сказано в законопроекті №8056, зареєстрованому в Раді 2 лютого, передають "Українські новини".

Зокрема, президент пропонує вилучити з закону "Про Кабінет міністрів України" положення, що регламентують порядок створення, діяльності і ліквідації урядових комітетів та органів.

Крім того, автор законопроекту пропонує вилучити з зазначеного закону положення, відповідно до яких член Кабміну може бути звільнений президентом з посади за поданням прем'єра, а також положення, відповідно до якого до повноважень уряду належить організація єдиної державної політики в сфері державної служби.

Реклама:

Крім цього, Янукович пропонує уповноважити прем'єра для реалізації покладених на нього обов'язків давати доручення членам Кабміну, а також законодавчо закріпити, що перший віце-прем'єр і віце-прем'єри за рішенням президента очолюють міністерства.

Також автор пропонує встановити, що секретаріат Кабміну очолює керівник секретаріату Кабміну, а не міністр Кабінету міністрів.

0 грудня 2010 року Кабінет міністрів створив 40 комісій у міністерствах і відомствах для проведення реорганізації і ліквідації деяких центральних органів виконавчої влади.

9 грудня 2010 року Янукович реорганізував 14 міністерств в 10 міністерств і 15 відомств, а також реорганізував 21 відомство, створив - 9, ліквідував - 5 перейменував - 2.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!