У Азарова готуються "тримати" ціни

Понеділок, 14 лютого 2011, 11:40

Міністерство економічного розвитку і торгівлі вибудовує систему економічного та адміністративного впливу на цінову ситуацію на товарних ринках України.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта на брифінгу в рамках прямої телефонної лінії в Кабінеті міністрів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідаючи на запитання журналістів щодо невмотивованого зростання цін на продукти харчування, Максюта поінформував, що основною причиною є недобросовісна конкуренція окремих товаровиробників.

"Ми не будемо допускати різних узгоджених недобросовісних дій на ринку, коли ті чи інші виробники домовляються, підвищують ціни, а потім уряд починає з цим боротися", - підкреслив Максюта.

Реклама:

"Зараз ми разом з іншими міністерствами розробляємо спеціальну методику прогнозування цих цінових сплесків і відповідний інструмент для їх згладжування", - повідомив він.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що підвищення цін на окремі продукти харчування у Києві і всій Україні має штучний характер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: