Страховики заплатять "дочці" Держфінпослуг близько 30 мільйонів

Понеділок, 14 лютого 2011, 11:17

МТСБУ має намір замовити у дочірнього підприємства Держфінпослуг - "Інформаційно-технічний центр" - нову партію бланків полісів та стікерів ОСАЦВ.

За попередніми підрахунками, вона обійдеться страховикам у 23-34 млн. гривень, пише газета "Дело".

Це замовлення Бюро планує зробити в кінці лютого. Воно має забезпечити страховикам безперебійну торгівлю полісами ОСАЦВ в квітні-червні.

За попередніми даними, друге у 2011 році замовлення комплектів "автоцивілки" за кількістю буде в 1,5-2 рази меншим за перше.

Реклама:

Усього на 2011 рік, за даними МТСБУ, страховикам знадобиться 10 млн. штук комплектів ОСАЦВ (бланків та стікерів).

За це компанії заплатять держпідприємству "Інформаційно-технічний центр" - дочірній структурі Держфінпослуг, яка отримала монопольне право на виробництво таких комплектів, - 113 млн. гривень.

Як повідомлялося, з 30 серпня 2010 року в Україні підвищилася вартість полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів, а також збільшилися ліміти виплати за полісами "автоцивілки".

Згідно з розпорядженням Держфінпослуг № 566, базовий тариф ОСАЦВ знизився з 291,45 до 180 гргривень, а ліміти відповідальності виросли удвічі: за майновий збиток - з 25,5 до 50 тис. гривень, за заподіяння шкоди життю та здоров'ю потерпілих - з 51 тис. до 100 тис. гривень.

При цьому коефіцієнти до базового тарифу, що визначають реальну ціну поліса, виросли майже удвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!