Бізнесмен розповів про борг доньки Онопенка та погрози

Понеділок, 14 лютого 2011, 10:44

Бізнесмен Валерій Ксьонзенко стверджує, що донька голови ВСУ Ірина Онопенко заборгувала йому 300 тис. доларів, а не 50 тис. доларів.

"Ця історія почалася в 2007 році", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Я разом із донькою та зятем Онопенка тричі на тиждень займався у київській фітнес-залі. Котляров почав проявляти інтерес до мене, розпитував, як справи. Через рік Володимир та Ірина в мене позичили спочатку 10 тис. доларів на три дні, потім попросили 20 тисяч на тиждень. Віддали їх вчасно", - сказав Ксьонзенко.

"Після цього він разом із Іриною приїхали до мене на роботу й попросили в борг 50 тисяч на три місяці. Почали вмовляти, бо такі гроші потрібні були для розвитку бізнесу, і додали, що я, мовляв, можу розраховувати на зв'язки Василя Онопенка", - зазначив бізнесмен.

Реклама:

"Через три місяці гроші не віддали, а навпаки, попросили в борг ще 150, і потім ще два рази по 50 тисяч. Загалом я позичив їм готівкою 300 тис. доларів. Було враження, що це нормальні, чесні люди", - сказав Ксьонзенко.

За його словами, "термін повернення грошей минув наприкінці 2008 року".

"На той час вони (Ірина Онопенко та Володимир Котляров) уже перестали в залу ходити, як розчинилися. Я почав цікавитися, коли повернуть, але мене годували "завтраками", - згадав він.

"Спочатку подав у цивільний суд на Котлярова, виграв справу, потім - на Ірину. Але грошей мені так і не повернули. Тому й довелося звернутися в ГПУ", - зазначив бізнесмен.

Ксьонзенко повідомив, що після того, як ГПУ порушила справу, Котляров приїжджав до нього. "Обіцяв повернути борг, але попросив мій паспорт. Я не став йому його давати", - сказав він.

"У суботу я розмовляв із дружиною Онопенка телефоном, вона запитала про те, коли мені можна повернути гроші. Я відповів, що в будь-який момент. Вона пообіцяла передзвонити", - додав бізнесмен.

Політичне підґрунтя справи, про яке відпочатку говорить Василь Онопенко, Ксьонзенко заперечує.

"Після всіх судів у мене залишився один шанс повернути гроші, якщо розслідуванням займеться ГПУ", - сказав бізнесмен.

"Те, як вони мене кинули - це формене шахрайство. Більше того, Котляров днями пригрозив мені: "Якщо будеш дзвонити й вимагати борг, я на тебе подам заяву про вимагання в ГПУ, забудь мій номер!", - заявив Ксьонзенко.

За даними газети, у п'ятницю дружина Онопенка Лариса послала телеграму Ксензенку, у якій пообіцяла віддати борг доньки. Сам глава ВСУ говорив, що про борг Ірини вони з дружиною нічого не знали, але готові віддати ці гроші. За словами Василя Онопенка, борг становив 50 тис. доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!