Підвищення пенсійного віку не підтримують 88% українців

Субота, 12 лютого 2011, 17:08

Підвищення пенсійного віку не підтримують 88% українців, а 36,8% громадян готові брати участь у мітингах проти підвищення пенсійного віку.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного в лютому "Українським демократичним колом", повідомив під час брифінгу в Черкасах заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, якого цитує DT.UA.

"Усі адекватні політики повинні підтримати проведення пенсійної реформи, але вона не повинна зводитися до підняття пенсійного віку. Реформу треба робити, але без цього", - переконаний Томенко. 

Віце-спікер звернув увагу, що 16 лютого відбудуться парламентські слухання на тему пенсійної реформи.

Реклама:

Однак неясно, який саме проект закону буде розглядатися, зауважив він.

На сьогодні у Верховній раді зареєстровано урядовий законопроект, в якому зазначено, що підвищувати пенсійний вік для жінок треба вже з 1 лютого 2011 року.

Але досі пір немає ясності і єдиної точки зору щодо доцільності та поетапності підняття пенсійного віку серед самих чиновників.

Крім того, були публічні заяви посадових осіб про відкликання цього законопроекту з парламенту. 

"Тому треба дивитися, щоб не вийшла ситуація, подібна сумній історії із прийняттям Податкового кодексу, коли самі народні депутати до останнього чітко не розуміли, за які зміни вони голосують", - зазначив Томенко. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!