НБУ продовжив роботу адміністрації у Надра Банку

П'ятниця, 11 лютого 2011, 21:02

Національний банк України вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації у Надра Банку

Про це ідеться у відео-заяві голови НБУ Сергія Арбузова, розміщеній на веб-сайті Нацбанку

"НБУ вирішив продовжити термін роботи тимчасової адміністрації. Це дозволить нам як регулятору добре контролювати всі процеси в банку до остаточного відновлення його роботи", - сказав голова НБУ.

Арбузов поінформував, що упродовж двох попередніх років роботи тимчасової адміністрації виконано зобов'язань перед клієнтами на суму близько 9 млрд. гривень, реструктуризована заборгованість на суму 900 млн. доларів.

Реклама:

"Водночас, остаточне відновлення роботи банку "Надра" вимагає проведення його додаткової капіталізації, насамперед, за рахунок коштів приватного інвестора. НБУ затвердив план капіталізації банку за участю приватного інвестора, хоча ми не виключаємо надання державних коштів для збільшення регулятивного капіталу банку", - зазначив він.

Також Арбузов поінформував, що виплати вкладникам іншої рекапіталізованої державою фінустанови - Родовід Банку - розпочнуться уже "найближчим часом".

Як повідомлялося, Верховна рада затвердила поправки до закону про банки, продовживши максимально можливий термін роботи тимчасових адміністрацій у банках до 30 місяців з 24.

Дворічний період роботи тимчасової адміністрації у Надра Банку закінчувався 11 лютого 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: