"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долю валютних кредитів визначить Верховний суд

П'ятниця, 11 лютого 2011, 20:24

Визначення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17 грудня 2010 року, яке визнало незаконність видачі валютних кредитів без індивідуальної валютної ліцензії, 9 лютого було допущене до перегляду Верховним судом.

Про це пише DT.UA із посиланням на свої джерела.

Цю інформацію виданню підтвердила суддя ВССУРЦКС Валентина Симоненко, яка повідомила, що таким чином були задоволені заяви Національного банку України та ПАТ "ОТП Банк" про перегляд рішення судів у зв'язку з неоднаковим застосуванням норм матеріального права, і справа була допущена до розгляду Верховним судом України.

Як повідомила Симоненко, рішення ВСУ, прийняте за результатами подібного розгляду, є обов'язковим для усіх суб'єктів владних повноважень і всіх судів України.

Реклама:

Тому наслідком прийняття такого рішення буде увідповіднення практики судів України з рішенням ВСУ. 

"Водночас, варто зазначити, що порушені у справі питання не є єдиними проблемними питаннями кредитних правовідносин. У законодавстві щодо кредитування є певні прогалини, які можна усунути лише шляхом внесення змін до законодавства, що регулює банківську діяльність", - зазначила суддя ВССУРЦКС. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: