"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова доопрацюють пенсійну реформу

П'ятниця, 11 лютого 2011, 19:14

Кабінет міністрів іще не відкликав свій законопроект про пенсійну реформу, але доопрацювання документа вже почалася.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Литвин вважає, що прийняття пенсійної реформи має здійснюватися за принципом "добровільності і аргументованості, а не для того, щоб загнати хворобу в глухий кут".

При цьому спікер не виключив, що законопроект про пенсійну реформу, "можливо, навіть потрібно приймати проект частинами".

Реклама:

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр міністр Сергій Тігіпко повідомив, що Міністерство соціальної політики має намір просити Кабінет міністрів відкликати з парламенту свій проект пенсійної реформи для його дообговорення.

На початку лютого парламентський комітет із питань соціальної політики та праці, очолюваний регіоналом Василем Харою, вирішив звернутися до Верховної ради із пропозицією відхилити законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

"Змушені констатувати, що комплекс запропонованих у законопроекті заходів не вирішує проблеми фінансової стабілізації солідарної системи пенсійного страхування", - сказано в заяві.

Депутати відзначають, що "так широко анонсоване упровадження пенсійної реформи звелося до пропозицій запровадити більш жорсткі умови пенсійного забезпечення, а саме: підвищити вік виходу на пенсію і величину нормативного страхового стажу, переглянути умови призначення та перерахунку пенсій, виплати пенсій працюючим пенсіонерам тощо".

Разом із тим, підкреслюють у комітеті, успішне реформування пенсійної системи потребує створення економічних передумов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!