Держпакет в "Укртелекомі" оцінений у 10,575 мільярда

П'ятниця, 11 лютого 2011, 18:48

ТОВ "Консалтингова фірма "Острів" в результаті проведеної оцінки визначило вартість приналежних державі 92,79% акцій у національному операторі зв'язку "Укртелеком" в 10 млрд. 575,1 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Фонду державного майна.

"Експертна оцінка перевищує стартову ціну акцій "Укртелекому" на 75 млн. гривень", - зазначається у повідомленні.

У ФДМ також повідомили, що фонд уже звернувся до ТОВ "ЕСУ" - єдиного учасника в конкурсі з продажу пакета акцій оператора - із пропозицією придбати цей пакет за ціною, визначеною оцінювачем.

Реклама:

Як повідомлялося, українська "дочка" австрійської консалтингової компанії EPIC - ТОВ "ЕСУ" - подала єдину заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому", запропонувавши за держпакет суму, яка лише на 10 гривень перевищує стартові 10,5 млрд. гривень.

При цьому найбільш імовірні, на думку учасників ринку, інвестори - російське ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" і холдинг "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова - відмовилися від участі в конкурсі, порахувавши українського оператора переоціненим.

Через наявність лише однієї заявки ФДМ скасував процедуру конкурсу та призначив додаткову оцінку держпакету.

Голова правління "Укртелекому" Георгій Дзекон в інтерв'ю "Економічній правді" назвав початкову ціну держпакету в 10,5 млрд. гривень завищеною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!