"Економічна правда" оцінила надійність депозитних вкладів

П'ятниця, 11 лютого 2011, 18:30

"Економічна правда" презентує черговий регулярний рейтинг найбільших банків України за рівнем надійності депозитних вкладів.

Рейтинг проведений за підсумками аналізу фінансової звітності банків за 2010 рік та прогнозів аналітиків інвестиційних компаній щодо надійності фінансових установ у майбутньому.

Рейтингова таблиця "Економічної правди" автоматично поповнилася кількома новими банками, які у 2011 році були включені до складу першої та другої груп за класифікацією НБУ.

Відтак, сукупна рейтингова вибірка охоплює 35 банків, які тримають на своїх балансах 85% депозитів банківської системи України.

Реклама:

Як і раніше, до рейтингу не включалися банки із малим обсягом вкладів населення та невеликі установи, які важко адекватно порівнювати з їх системними колегами.

Перші позиції рейтингу депозитних внесків (група "А" - "надійний") здобули великі системні банки - Укрексімбанк, ОТП Банк та Ощадбанк.

До групи "D" ("поганий") традиційно потрапили Родовід Банк і Надра Банк.

Стан ще 20 банків оцінено, як "стабільний", 10 банків - як "задовільний".

Із детальними результатами рейтингування можна ознайомитися у статті "Рейтинг надійності банківських вкладів" на "Економічній правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!