Кучма вивів на чисту воду російські банки в Україні

П'ятниця, 11 лютого 2011, 16:27

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що російські банки в Україні працюють у дуже вузькій сфері.

Про це він заявив на засіданні українсько-російського форуму "Партнерство України і Росії в нових реаліях європейської і євразійської інтеграції" у п'ятницю, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ваші три найбільші банки з 10 російських що фінансують?.. Куди вкладають? У банківський сектор, у фінансовий сектор і кредити дають уряду. А що, можна назвати якийсь інноваційний проект? Ні", - сказав він.

"У декого відразу виникає запитання, а для чого тут російські банки, якщо тільки така вузька смужка працює в Україні. Або завдання поставлене таке - брати участь у приватизації стратегічних об'єктів і допомагати уряду затикати дірки (держбюджету). 2 мільярди суто уряду, "Нафтогазу", "Автодору", - наголосив Кучма.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 червня 2010 року Україна одержала від російського "Внєшторгбанка" на 6 місяців кредит у розмірі 2 млрд. доларів для покриття дефіциту державного бюджету під 6,7% річних із правом триразової пролонгації.

За програмою співпраці України і Міжнародного валютного фонду кредит ВТБ в розмірі 2 млрд. доларів мав бути погашений до кінця 2010 року.

17 вересня 2010 року міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив, що не виключає, що кредит російського "Внєшторгбанка" у розмірі 2 млрд. доларів частково може бути погашений коштами від розміщення євробондів.

19 листопада джерело в уряді заявило, що Україна має намір продовжити дію кредиту російського "Внєшторгбанка" в розмірі 2 млрд. доларів на півроку.

При цьому зазначалося, що, згідно із кредитною угодою, термін дії кредиту може бути продовжений на півроку тричі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!