Кучма каже, що співпраця України з Росією обмежується розмовами

П'ятниця, 11 лютого 2011, 13:49

Колишній президент Леонід Кучма констатує, що, незважаючи на зміну тону риторики на більш дружню, після приходу до влади президента Віктора Януковича за минулий рік не з'явилося нових проектів україно-російського співробітництва.

Про це він сказав на 8-му засіданні україно-російського форуму "Партнерство України й Росії в нових реаліях європейської і євразійської інтеграції", повідомляє агентство "Українські новини".

"Що конкретно змінилося в україно-російських відносинах, в економіці, а не в риториці високій за цей рік... Рік - це в сьогоднішньому вимірі можна було гори перевернути, але ми сьогодні не можемо сказати ні про один проект, що з'явився за цей час", - сказав екс-президент.

Кучма зазначив, що за останній рік влади двох країн обмежилися лише деклараціями про наміри.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що в 2012 році відбудуться наступні вибори Верховної ради, і представникам влади необхідно буде відзвітувати перед своїми виборцями про виконану роботу із установлення стратегічного партнерства з Росією, що було обіцяно зробити після приходу до влади.

Президент Росії Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін раніше висловили впевненність, що в 2011 році співробітництво України й Росії буде успішно розвиватися.

Кучма вважає головною помилкою екс-президента Віктора Ющенка різку зміну зовнішньополітичного курсу країни під час його каденції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: