Митниця перевірить всі контейнери в портах на наявність товару

П'ятниця, 11 лютого 2011, 13:23

Державна митна служба вважає за необхідне здійснити огляд контейнерів, які знаходяться в Іллічівському та Одеському морських торговельних портах, на наявність в них товару.

Про це повідомив голова Митниці Ігор Калєтнік, інформують "Українські новини".

"Ми на маємо чітку інформацію про те, що необхідно провести повний аудит всіх контейнерів, які знаходяться в Іллічівському та Одеському морпортах на предмет того, а товар у них там є, чи ні?" - сказав він.

Калетник висловив здивування ситуацією, коли в контейнері, який зайшов у порт рік тому, числиться дорогий товар і цілий рік він не подається до митного оформлення.

Реклама:

"Виникає логічне запитання - для чого його завозили і хто його замовляв? За зберігання контейнерів і товару в ньому відповідає на сьогоднішній день за режимну зону адміністрація портів", - зазначив голова Митниці.

За його словами, цей огляд необхідно провести із залученням Служби безпеки України та інших правоохоронних органів.

В 2010 році Одеський морпорт, за оперативними даними, скоротив переробку вантажів на 11,8%, або 3307 тисяч тонн до 24,7 млн. тонн у порівнянні з 2009 роком.

У 2010 році Іллічівський морпорт скоротив переробку вантажів на 7,6%, або 1,231 млн. тонн до 15,055 млн. тонн у порівнянні з 2009 роком.

Одеський морпорт розташований в південно-західній частині Одеської затоки на штучно створеній території площею 109,5 га.

Іллічівський морпорт розташований на берегах Сухого лиману і приймає судна з осадкою до 13 м, вантажопідйомністю до 100 тис. тонн, при цьому довжина судів не обмежена.

Внутрішня акваторія - 365,85 га, довжина причальної лінії 6 тис. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: