"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати хочуть прискорити продаж МАУ

П'ятниця, 11 лютого 2011, 12:11

Спеціальна контрольна комісія Верховної ради з питань приватизації рекомендує ФДМ прискорити оцінку і процедуру продажу держпакету акцій МАУ.

Президент МАУ Юрій Мірошников повідомив, що авіаційний парк компанії використовується на умовах лізингу, суттєву складову витрат становить вартість авіаційного палива, яка значно збільшилася останнім часом, інформує "ЛІГАБізнесінформ".

За його словами, впродовж 2008-2010 років чистий дохід і прибуток компанії значно зменшилися, а за результатами 2010 року компанія отримала збиток.

Як зазначалося під час засідання комісії, рішення про приватизацію держпакету акцій МАУ, який становить 61,58% статутного капіталу товариства, було прийнято Фондом державного майна 5 листопада 2010 року.

Реклама:

Згідно з відповідним наказом Фонду, зазначений об'єкт додатково було внесено до переліку об'єктів групи Е, які підлягають приватизації в 2010 році за участю центрального апарату Фонду.

Для приведення статуту МАУ у відповідність з законом "Про акціонерні товариства" загальними зборами акціонерів авіакомпанії були прийняті рішення щодо зміни назви товариства на приватне акціонерне товариство і про затвердження змін до статуту.

За повідомленням ФДМУ, оцінювачем зазначеного об'єкта - ТОВ "Українська експертна група" - був підготовлений звіт про оцінку майна підприємства і направлений до ФДМУ.

Цей звіт був відпрацьований у Департаменті оціночної діяльності ФДМУ та повернуто суб'єкту оціночної діяльності на доопрацювання.

1 лютого 2011 доопрацьований звіт був повторно направлений до Фонду, і розглядається у відповідному підрозділі ФДМУ.

Члени комісії вирішили рекомендувати ФДМУ вжити передбачених законодавством заходів щодо прискорення оцінки і процедури продажу держпакету акцій компанії.

Комісія вирішила також звернутися до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з пропозицією проаналізувати відповідність чинному законодавству внесених змін до статуту ПрАТ з урахуванням інтересів держави.

Згідно з рішенням Комісії, ФДМУ повинен проінформувати її про результати продажу вказаного пакету акцій у місячний строк після його завершення.

Народні депутати вирішили також запропонувати Кабінету міністрів прискорити внесення на розгляд Верховної ради проекту Державної програми приватизації на 2011-2014 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: