Уряд відбиратиме "знаменитих" радників для проблемних банків

П'ятниця, 11 лютого 2011, 10:44

Міністерство фінансів збирається організувати конкурс з відбору радників для прийняття рішення щодо участі держави в ре капіталізованих радників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"На Міністерство фінансів покладено організацію проведення конкурсу з відбору фінансового та юридичного радників, які залучатимуться до розробки і реалізації стратегії приватизації банків, у капіталізації яких взяла участь держава", - йдеться в повідомленні.

В мінфіні відзначають, що меморандумом з МВФ, який підписано у грудні 2010 року, передбачає залучися міжнародно визнаних фінансових та юридичних радників для проведення оцінки фінансової спроможності та потенціалу капіталізованих банків з найменшими затратами для уряду.

Реклама:

Радники мають розробити рекомендації для вирішення проблем цих банків.

Водночас Мінфіном у законі "Про державний бюджет України на 2011 рік" передбачено виконання заходів з приватизації банків, у капіталізації яких взяла участь держава.

Також розроблено проект постанови Кабміну "Про затвердження порядку використання у 2011 році коштів, отриманих від продажу ОВДП, для оплати послуг радників, пов'язаних з проведенням заходів з приватизації банків".

На думку відомства, проект визначає механізм використання у 2011 році коштів, що спрямовуються на оплату послуг радників, які залучаються з метою розробки рекомендацій, щодо цих фінансових установ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!