"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд змінив статус 13 підприємств "Хлібу України"

Четвер, 10 лютого 2011, 18:40

кабінет міністрів передав державному підприємству "Державна продовольчо-зернова корпорація Україні" (ГПЗКУ) 13 підприємств, які раніше входили до ДАК "Хліб України".

Це закріплено постановою Кабінету міністрів №85 від 9 лютого 2011 року, повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з документом, у ДП будуть передані Житомирське обласне дочірнє підприємство, Стрийський комбінат хлібопродуктів № 2, Кальчицкій, Солідарненский, Новополтавський і Голопристанський елеватори, Кременчуцький і Пирятинський комбінати хлібопродуктів, Харківський державний комбінат хлібопродуктів № 2, Харківське торговельно-заготівельне підприємство, Ічнянське хлібоприймальне підприємство, а також хлібні бази №81 і №86.

Як повідомлялося, у серпні 2010 року Кабінет міністрів прийняв рішення створити ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Реклама:

До складу корпорації у статусі філій увійшли 36 підприємств, які раніше належали до сфери управління ДАК "Хліб України".

Потужності переданих до статутного капіталу корпорації підприємств оцінюються приблизно в 3 млн. тонн одноразового зберігання зернових і олійних культур; з перевалки зерна - близько 2,5 млн. тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!