"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пекарі отримають борошно з Аграрного фонду

Четвер, 10 лютого 2011, 16:39

Українські пекарі, продукція яких користується високим споживчим попитом, будуть отримувати борошно з Аграрного фонду.

Про це свідчить постанова Кабміну №89 "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів №1128 від 27 грудня 2008 року та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів" від 7 лютого 2011 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з постановою, Аграрний фонд повинен забезпечити переробку зерна (пшениці і жита) державного інтервенційного фонду та реалізацію вироблених борошна і продуктів переробки на умовах попередньої оплати, виходячи із середньозваженої ціни закупівлі пшениці і жита з урахуванням витрат, пов'язаних зі зберіганням, перевезенням і переробкою, і за вирахуванням вартості висівок за ринковими цінами.

Міністерство аграрної політики і продовольства, Аграрний фонд разом із Радою міністрів Криму, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями визначають за погодженням із Міністерством економічного розвитку і торгівлі обсяги щомісячного постачання борошна хлібопекарським підприємствам на період до 31 грудня 2011 року.

Реклама:

Борошно використовується хлібопекарськими підприємствами для виготовлення хліба та хлібобулочних виробів, які користуються високим споживчим попитом у регіоні, асортимент яких затверджується Радою міністрів АРК, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

Не використане хлібопекарськими підприємствами протягом одного календарного місяця борошно в межах відповідних обсягів підлягає реалізації Аграрним фондом.

Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації укладають договори з Аграрним фондом і хлібопекарськими підприємствами, які здобувають борошно для виготовлення хліба та хлібобулочних виробів, котрі користуються високим споживчим попитом в регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: