"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Очільник "Укртелекому" назвав ціну компанії завищеною на мільярд

Четвер, 10 лютого 2011, 16:05

Голова правління "Укртелекому" Георгій Дзекон вважає завищеною стартову ціну оператора в 10,5 млрд. гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"Як завищену", - відповів Дзекон на питання: Як ви оцінюєте стартову ціну "Укртелекому"?

Він додав, що існує кілька чітких індикаторів оцінки вартості активу.

Реклама:

"Перший - попит на акції. Більше 7% акцій "Укртелекому" сьогодні торгуються на біржі, в тому числі, і на міжнародній біржі", - почав Дзекон.

"За хвилину до зустрічі з вами я уточнив поточну ціну продажу на акцію компанії: вона коливається в межах від 57-58 копійок. Виходячи з таких цифр, капіталізація компанії складе 9-9,5 млрд. гривень", - продовжив голова правління компанії.

"Ще один індикатор - порівняння "Укртелекому" зі схожими активами в інших країнах - каже, що вона завищена", - резюмував Дзекон.

Як повідомлялося, ТОВ "Консалтингова фірма "Острів" в результаті проведеної оцінки визначило вартість приналежних державі 92,79% акцій "Укртелеком" у суму, яка на кілька десятків мільйонів гривень перевищує стартову ціну.

У прес-службі Фонду держмайна також поки не озвучили результат оцінки держпакету в "Укртелекомі", пояснивши це необхідністю його рецензування.

Оцінка була завершена 4 лютого. У понеділок, 7 лютого, оприлюднений проспект емісії облігацій серії "L" на 250 млн. гривень, яку "Укртелеком" планує провести вже у лютому.

За словами глави правління "Острова" Олексія Амфітеатрова, в ході оцінки оператора планована емісія облігацій враховувалася.

Після отримання результатів оцінки ФДМ має намір порівняти їх з пропозицією єдиного учасника конкурсу з продажу держпакета - ТОВ "ЕСУ" - і вибере більшу вартість.

Українська "дочка" австрійської консалтингової компанії EPIC - ТОВ "ЕСУ" - подала єдину заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому", запропонувавши за держпакет суму, яка лише на 10 гривень перевищує стартові 10,5 млрд. гривень.

При цьому найбільш ймовірні, на думку учасників ринку, інвестори - російське ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" і холдинг "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова - відмовилися від участі в конкурсі, порахувавши українського оператора переоціненим.

Через наявність лише однієї заявки ФДМ скасував процедуру конкурсу та призначив додаткову оцінку держпакету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!