"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-міністр Тимошенко: влада заборгувала 2 мільярди за лікарняні

Четвер, 10 лютого 2011, 15:47

Заборгованість Фонду соціального страхування перед громадянами за лікарняні складає понад 2 млрд. гривень.

Про це заявила екс-міністр праці та соцполітики в уряді Юлії Тимошенко, член партії "Батьківщина" Людмила Денісова, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи в інтерв'ю "Газеті по-київськи" інформацію про те, що Фонд соціального страхування не виплачує гроші за лікарняні, Денісова повідомила, що володіє інформацією про те, що станом на 1 січня Фонд заборгував 2 млрд. гривень компенсацій за лікарняні.

"Це при тому, що річний бюджет фонду складає всього 8 мільярдів", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

"Також, за її словами, четверта частина бюджету Фонду замість виплат за лікарняні пішла на оздоровлення незрозуміло кого в санаторіях, і "ці борги на сьогодні немає чим покрити, плюс накопичуються нові", - повідомила прес-служба.

Денісова вважає, що необхідно ухвалити законопроект, згідно з яким Фонд соціального страхування змушений буде виконувати свою основну функцію - страхувати робітників на випадок тимчасової втрати працездатності.

При цьому Денісова вважає, що такі питання, як оздоровлення та подарунки до Нового року повинні взяти на себе роботодавці, якщо можуть собі це дозволити, заявили у партії.

"Неправильно, що Фонд купує путівки в санаторії, що належать певним людям, та для громадян, що не мають жодного відношення до цих роботодавців", - додала вона.

Денісова також вважає, що ситуація навколо Фонду соцстрахування загострилась також й через відсутність тривалий час керівника цієї структури.

За її інформацією, "призначеного правлінням директора заступники просто фізично не пускають на робоче місце".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: