"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет Бродського пропонує скасувати "зайві" папери

Четвер, 10 лютого 2011, 14:36

Держкомпідприємництво пропонує відмовитися від паперових витягів та виписок з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців при отриманні дозволів і ліцензій.

Комітет розробив та оприлюднив на офіційному сайті відповідний законопроект, повідомляє прес-служба цього відомства.

"Водночас, замість витягу з ЄДР для отримання дозвільних документів потрібно буде надавати завірені копії свідоцтва про державну реєстрацію", - йдеться у повідомленні.

У комітеті нагадали, що "отримання витягу обходиться підприємцю як мінімум в 51 гривню і сума зростає, якщо документ міститься на кількох сторінках, а виписка з ЄДР, потрібна для отримання ліцензії, коштує 17 гривень".

Реклама:

"Після ухвалення законопроекту, орган ліцензування сам перевірятиме дані у реєстрі, оскільки у заяві про видачу ліцензії зазначається, серед іншого, ідентифікаційний код - для юридичної особи чи ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків та інших обов'язкових платежів - для фізичної особи", - зазначається у повідомленні.

"Скасування обов'язкового надання паперових витягів (довідок) з державних реєстрів для отримання дозволів та ліцензій є одним із заходів дерегуляції підприємницького середовища", - наголосили у комітеті.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!