В Україні підробляють найчастіше розрекламовані ліки

Четвер, 10 лютого 2011, 12:41
Найчастіше підробляють найбільш рекламовані лікарські препарати.

Відзначає голова Державної служби з лікарських препаратів та контролю за наркотиками Олексій Соловйов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Найчастіше підробляють лікарські препарати, що мають найбільший обсяг продажів і є найбільш рекламованими препаратами", - сказав він.

За його словами, підроблений лікарський препарат на увазі економії в процесі виробництва не містить у своєму складі лікувальних діючих речовин або містить їх у недостатній кількості, тому сфальсифіковані ліки не мають прямої небезпеки в процесі застосування.

"Небезпечний він у тому, що хворий, що вживає препарат, розраховуючи на певний лікувальний ефект, його не отримує", - підкреслив Соловйов.

Реклама:

Він повідомив, що його службою у 2010 році було заборонено до реалізації 2,5 млн. упаковок лікарських препаратів.

З них 2,1 млн. упаковок - неякісні, сфальсифіковані та незареєстровані препарати на суму 1,3 млн. гривень - були знищені і близько 450 тис упаковок препаратів на суму 7,3 млн. гривень були повернуті постачальнику.

Усього в 2010 році на території України суб'єктами господарювання було реалізовано 1,186 млн. упаковок лікарських препаратів на суму 20 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!