"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДПА написала формулу відшкодування ПДВ

Четвер, 10 лютого 2011, 09:40

Державна податкова адміністрація розробила механізм визначення права платника податку на автоматичне відшкодування ПДВ.

Відповідний порядок затверджений наказом ДПАУ № 42 від 25 січня 2011 року. Документ розроблено відповідно до п. 200.18 - 200.21 Податкового кодексу.

Критерії оцінки платника, відповідність яким дає такому платнику податку право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, базуються на аналізі даних звітних показників і наявною податкової інформації.

У порядку розписано, що з себе представляють ці дані і як будуть розраховуватися показники.

Реклама:

Відзначимо, для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування сум податку на додану вартість платник податку повинен відповідати одночасно всім критеріям, визначеним п. 200.19 кодексу, інформує "Дело".

1) Не знаходяться в судових процедурах банкрутства.

2) Включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та до цього реєстру стосовно них не внесено запису про:

а) відсутність підтвердження відомостей; б) відсутності за місцем проживання; в) прийняття рішень про припинення юрособи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, припинення держреєстрації; г) визнання повністю або частково недійсними установчих документів або змін до установчих документів.

3) здійснюють операції, до яких застосовується нульова ставка - питома вага, яких протягом попередніх 12 місяців сукупно становить не менше 50% загального обсягу поставок.

4) Загальна сума розбіжностей між податковим кредитом, сформованим платником податку по придбаних товарах / послугами та податковим зобов'язанням його контрагентів, в частині поставки таких товарів / послуг, за даними податкових накладних, не перевищує 10% заявленої платником податку суми бюджетного відшкодування.

5) Середня заробітна плата працівників не менш ніж в 2,5 рази перевищує розмір мінімальної зарплати у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів.

6) не мають податкового боргу.

7) виконується одна з таких умов: або чисельність працівників перевищує 20 осіб; або залишкова балансова вартість основних фондів на звітну дату перевищує суму податку, заявлену до відшкодування за попередні 12 календарних місяців; або рівень визначення податкового зобов'язання з податку на прибуток до сплати в бюджет вище середнього по галузі.

Наказ зареєстрований в Мін'юсті 31 січня і набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!